tiistai 19. kesäkuuta 2012

Energiaa

Eilinen neuvolakäynti meni mallikkaasti. Tiiti teki tehtäviä innokkaasti, osasi mitä osasi ja hyvällä yrityksellä paikkasi loput. Kuulon testaaminen oli vielä haastavaa, kun ei Tiitiäinen oikein muistanut kertoa meille, milloin kuuli jotain. Yritetään syksyllä uudestaan. Rokotettaessa poika ei inahtanutkaan. Taitaa olla harvinainen tapaus terkkarin reaktiosta päätellen.

Mittaustulokset jäivät harmittamaan. Maaliskuisella osastojaksolla sairaalan ravitsemussuunnittelija antoi rajan, minkä yli painon pitäisi kivuta tähän neuvolakäyntiin mennessä. No ei kivunnut. Soitin siis tänään kyseiselle ravitsemussuunnittelijalle, joka antoi kaksi vaihtoehtoa: joko jatkaisimme tutulla linjalla ja seuraisimme tilannetta syksyyn tai ottaisimme suosiolla energialisän (Fantomalt) käyttöön. Päädyimme jälkimmäiseen.

On aika lyöty olo. En olisi ikinä uskonut, että lapsen ravitseminen voisi olla näin vaikeaa. Millainen äiti ei saa lastaan ravittua kunnolla? Mitä teemme väärin? Ruokailut ovat olleet meidän perheemme kipupisteitä jo kauan. Pienikin väärä ele väärään aikaan voi tuhota hyvin alkaneen ruokailun Tiitiltä, jos sitä alkuun edes saadaan. Vähemmästäkin tulee kireä tunnelma ruokapöytään, ja kierre on valmis. Jos joku osaisi purkaa tämän noidankehän, olisin ikuisesti kiitollinen. Jospa Fantomalt olisi meidän taikajauheemme.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea ottaa tuo energialiä käyttöön..Me äidit ollaan kummallisia, kun syytetään itseämme asioista, joille emme voi mitään :) Varmasti ruokailut ovat kireitä kotona, jos lapsen syömisessä on hankaluuksia..pelkään itsekin samaa. Meidän pienen keskosen syöttö pullosta on aina välillä hankalaa ja usein joutuu tuputtamaan. Olen jo kerennyt miettiä, että tätäkö se on myöhemminkin.. Toivottavasti teillä paino lähtee nousuun fantomaltilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraillaan tilannetta. Muutaman kerran olemme nyt kokeilumielessä Fantomaltia antaneet, ja ainakaan se ei ole ilmeisesti häiritsevästi maistunut ruuan seassa.

      Poista

Kiva, jos kommentoit! Ethän mainitse meitä kuitenkaan oikeilla nimillämme.