sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Hyvän mielen asioita

Äiti haastoi minut listaamaan arjen asioita, joista saan hyvän mielen. Erinomainen haaste! Hyvän mielen asioita olisi hyvä pohtia silloin tällöin. Siitä saa lisää hyvää mieltä. Kokeillaanpa:

Listaan pitäisi loihtia kymmenen hyvän mielen asiaa mitkä löytyy arjestani ja tuovat minulle hyvän mielen.

1. Pojat. Niin rakkaat ja ihanat. Vaikka kuinka sanotaan, että onnen pitäisi löytyä itsestä, niin kyllä lapset vaan pitävät pinnalla elämän muuten murjoessa.

2. Mies. Ihan paras. Rakkautta ja välittämistä riittää melkein yhdentoista yhteisen vuoden jälkeenkin.

3. Kesä. Se on täällä!

4. Musiikki. Sitä ei voi minusta irrottaa. Lastenlauluja, rockia, klassista, kansanmusiikkia. Laulaen, soittaen, kuunnellen. Kotona ja konserteissa (harvoin tosin tässä pikkulapsivaiheessa).

5. Hiljaisuus. Yhtenä vastakohtana äskeiselle tarvitsen hiljaisuutta kuullakseni ajatukseni ja rentoutuakseni. Onneksi siihen tuntuu löytyvän aina edes pieni aika päivästä.

6. Käsityöt. Aina en ehdi niitä itse tekemään niin paljon kuin haluaisin, mutta nautin myös muiden aikaansaannosten ihastelemisesta.

7. Lukeminen. Aina on vähintään kaksi kirjaa yhtäaikaisesti menossa.

8. Tuoreen basilikan tuoksu. Hyvä ruoka yleensä. Bonusta, jos Tiiti syö kunnolla.

9. Se, kun saa asioita järjestykseen - oli sitten kyse tiskipöydän raivaamisesta, pyykkien setvimisestä tai viranomaisasioiden hoitamisesta.

10. Kunnon maitokahvi. En kutsu omaa versiotani millään virallisella vieraskielisellä nimellä, koska lämmitän laktoosittoman rasvattoman mikrossa, enkä edes haaveile vaahdottavani sitä. Kahvin keitän reilun kaupan espressosta mutteripannussa. Suklaa on paras lisäke...

Haastan mukaan Yksiksen rapakon takaa. Hänellä riittää arjessaan haasteita, mutta lukemastani päätellen myös hyvän mielen asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Ethän mainitse meitä kuitenkaan oikeilla nimillämme.