keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Esteetön leikkipuisto

Kotikaupungissamme Tampereella vietettiin maanantaina esteettömän leikkipuiston avajaisia. Me kävimme testaamassa puiston viime perjantaina ja ihastuimme ikihyviksi. Pienet asiat voivat olla todella merkittäviä esteettömyyden kannalta. Tässä leikkipuistossa esim. pyörätuoliluiskat "monitoimivälineeseen" ja hiekkalaatikkoon, matalalla sijaitseva verkko (sellainen, joka tavallisesti on jossain korkeuksissa kiipeilymatkan päässä) ja riittävän syvät, konttaamista helpottavat askelmat liukumäen portaissa ovat pienenpieniä muutoksia, joilla on suurensuuri merkitys liikuntarajoitteisen leikkijän kannalta. Eikä niistä mitään haittaa ole normaalisti liikkuvillekaan lapsille. Ihana lisä normaaliin leikkipuistomeininkiin oli myös metallofoni, jota olikin koko ajan joku soittamassa. Kiva äänimaisema teki miellyttävän tunnelman.

Aamulehden jutussa ei ole kuvaa puistosta, mutta täällä voi tutustua puiston yleissuunnitelmaluonnokseen. Kaikki toteutettu ei ihan vastaa luonnosta, mutta aika hyvän kuvan siitä saa. Puiston suunnitelmia olisi voinut kommentoida luonnosteluvaiheessa, mutta en harmikseni huomannut asiaa ajoissa. Jatkossa yritän seurata kaupungin suunnitelmia paremmin.

Leikkipuistounelmiin voi tutustua myös täällä - ja tuoda esiin omia ideoitaan. Esteettömyys kaikille ja kaikkialle!

8 kommenttia:

  1. UPEETA!
    meille kans, kiitos!

    meidän nurkilla on ns. mummopuisto, jossa on ikäänkuin kuntorata ikäihmisille leikkipuistokalusteista. Taavianen tykkää siitä hirviästi, kun kerran pääsee sinne matalalla olevaan verkkoon (tarkoituksena että aikuinen astuu ruudusta toiseen) taiteilemaan. Lisää näitä kaikille sopivia leikkikenttiä, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummopuisto on varmaan kiva! Minusta olisi hienoa, jos leikkipuistoissa otettaisiin yleisemminkin huomioon eri ikäiset ihmiset. Yhtä lailla niissä viettävät aikaansa lapset, vanhemmat ja isovanhemmat. Tuolla Tampereen esteettömässä leikkipuistossa on muutama kuntoiluväline aikuisille. Siinä on hyvä twistata vyötäröä rantakuntoon tenavien pelmutessa omissa touhuissaan.

      Poista
  2. Voi kun meidän kaupunkiinkin saataisiin tuollainen esteetön leikkipuisto! Kadehtien luin myös teille mittojen mukaan tilatusta pyörätuolista. Ei meillä mittoja otettu, kunhan nyt suurin piirtein jalat yltää jalkalaudalle, niin hyvä. Kaupunkien palveluissa on eroja, mitähän se sitten pikkupaikkakunnilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään aina kaikille teetetä pyörätuolia mittatilauksena. Nyt vaan ei sattunut olemaan yhtään niin pientä pyöristä tarjolla, että olisi voitu antaa Tiitille käyttöön. Tämäkin menee sitten aikanaan jollekulle toiselle pienelle kelaajalle. Palveluissa on tosiaan eroja paikkakuntien välillä - niin apuvälineiden kuin muidenkin asioiden osalta. Pitääkin postata tästä joskus erikseen.

      Poista
  3. Vaikuttaa tosi kivalta! Toivottavasti tuommoisia saadaan jatkossa enemmänkin. Mainiota, että teillä löytyy tuommoinen nyt ihan lähietäisyydeltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmissa on mennä puistoon taas viikonloppuna. Tällä kertaa varaamme aikaa kunnolla ja syömme jossain siinä lähellä. Viimeksi nimittäin meni huudoksi, kun piti lähteä iltapalalle kotiin. Olisi pitänyt jäädä kuulemma yöksi leikkipuistoon...

      Poista
  4. Tämä kommentti liittyy nyt koko blogiisi! Kiitos! KAikkien perheiden tarinat ovat hyvin yksilöllisiä, mutta niihin liittyy myös paljon samaa.. Samoja ajatuksia, kasvua erityisvanhemmuuteen, erilaisia huolia ja erityisen ihania hetkiä :) Lukaisin juuri kaikki kirjoituksesi ja löysin niistä itseni. Kiitos, että jaat ajatuksiasi meidän kanssamme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tulipa hyvä mieli. En tainnut aloittaa blogiani turhaan :)

      Poista

Kiva, jos kommentoit! Ethän mainitse meitä kuitenkaan oikeilla nimillämme.